Een factuur maken via DigitaleFactuur is heel eenvoudig:

1. Klik in het menu bovenin op 'Facturen'.
  2. Je komt nu in een nieuw scherm. Klik rechtsboven op de knop 'Nieuwe factuur'.
  3. De editor opent. Klik eerst op 'Klant selecteren'. Je kan een bestaande klant selecteren door de bedrijfsnaam in te typen, of je kan een nieuwe klant aanmaken via het plusje.
  4. Vul in het tekstvak in de factuur onder 'Omschrijving' in welk product je wilt factureren. Je kan hier ook de hoeveelheid, de prijs en het btw-percentage aanpassen.
  5. Voeg eventueel een korting of toeslag toe via de twee blauwe buttons.
  6. Via het editormenu bovenin kan je eventueel de huisstijl en facturatiecyclus aanpassen. Ook kan je via 'Opties' extra opties aan- of uitzetten, zoals het verleggen van de btw.
  7. Ben je klaar? Klik dan in het editormenu bovenin op 'Opslaan'.
  8. Wil je de factuur versturen? Klik dan op 'Versturen'. Wil je dit niet, klik dan op 'Sluiten'. Je factuur wordt dan als concept opgeslagen, zodat je deze later kan versturen.